Orthodontische apparatuur

Als u een vaste beugel draagt wordt het lastiger om uw gebit en tandvlees te verzorgen. Orthodontische apparatuur zit uw tandenborstel in de weg en ook het reinigen wordt lastiger. Daarnaast kunnen voedselresten in de apparatuur blijven hangen, wat er onsmakelijk uitziet en slecht is voor uw tanden.

Als u uw mond gezond wilt houden wanneer u een slotjesbeugel draagt, is het belangrijk dat u de vorming van tandplak voorkomt en voedselresten verwijdert.

Uw tanden poetsen en orthodontische apparatuur reinigen

Als u tandplak wilt verwijderen, moet u alle kanten van de orthodontische apparatuur en alle oppervlakken van uw gebit poetsen. Idealiter zou u na elke maaltijd of snack moeten poetsen. Als u niet gelijk kunt poetsen, spoel uw mond dan goed met water.

Een normale tandenborstel werkt goed als u deze op de juiste manier gebruikt. Als u echter orthodontisch apparatuur in uw mond hebt, vindt u een sonische tandenborstel mogelijk makkelijker. Let goed op of de borstelkop is versleten. Door de orthodontische apparatuur in uw mond moet u de borstelkop vaker vervangen.

Zelfs een sonische tandenborstel kan niet alle tandplak verwijderen. U moet ook tussen de tanden reinigen om de tandplak te verwijderen die uw tandenborstel niet kan bereiken. Als u orthodontische apparatuur draagt, kunt u onder andere flossen met een flosdraad, maar dit kan lastig en tijdrovend zijn.

Flossen vereenvoudigen

U kunt eenvoudig en effectief tandplak verwijderen en de conditie van uw tandvlees rond orthodontische apparatuur verbeteren door de orthodontische tip bij de Waterpik® Waterflosserte gebruiken.

De orthodontische tip is vormgegeven met een taps toelopende borstel aan het uiteinde zodat u plak aan uw beugel en tussen uw tanden kunt verwijderen. Ook kunt u bacteriën en voedselresten rond uw gebit en onder het tandvlees wegspoelen.

Andere tips voor de verzorging van orthodontische apparatuur

Als u fluoridehoudende tandpasta gebruikt of uw mond spoelt met fluoridehoudend mondwater, kunt u tandbederf helpen voorkomen. Het is ook belangrijk dat u regelmatig de tandarts blijft bezoeken zolang u de beugel draagt.