Symptomen, oorzaken en behandeling van tandvleesontsteking

De hoofdoorzaak van tandvleesontsteking (gingivitis) is tandplak. Als plak niet regelmatig wordt verwijderd, kan deze zich tussen uw tanden en rondom het tandvlees ophopen.

Als u tandvleesontsteking hebt, kunt u doorgaans de gezondheid van uw tandvlees herstellen door uw mondhygiëne en reiniging van de tanden te verbeteren. Met een Waterpik® Waterflosser bij uw dagelijkse mondverzorging, hebt u een van de snelste en meest effectieve behandelingen van gingivitis in handen.

Symptomen van tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking is een lichte tandvleesziekte die kan leiden tot roodheid, zwellingen en bloedingen. Indien onbehandeld, kan tandvleesontsteking zich ontwikkelen tot parodontitis, een ernstigere tandvleesziekte.

 

 

Oorzaken van tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking treedt op wanneer de bacteriën in plak toxinen produceren die het tandvlees irriteren en ontstekingen veroorzaken, die vervolgens weer leiden tot infecties en een slechte adem. Ook slechte adem. Ook roken en diabetes dragen bij aan tandvleesziekten en problemen met de mondgezondheid.

Tandvleesontsteking behandelen

De Waterpik® Waterflosser combineert op effectieve wijze pulsatie en druk om op die plekken te reinigen waar u met uw tandenborstel of flosdraad niet bij kunt.

Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de Waterpik® Waterflosser voor behandeling van tandvleesontsteking en verbetering van de gezondheid van uw tandvlees tot 50% effectiever is dan traditioneel flosdraad en tot 80% effectiever dan de Sonicare® Air Floss (model HX8181).

Gingivitis of tandvleesontsteking is te voorkomen en te behandelen. Als u tekenen van tandvleesontsteking ontdekt, bel dan uw tandarts en maak een afspraak voor een onderzoek en een beoordeling van uw mondgezondheid. Uw tandarts en mondhygiënist kunnen het best de gepaste behandeling voor tandvleesontsteking voor u bepalen.