Gebitsproblemen bij kinderen

Soms is het lastig om kinderen te leren hoe ze hun gebit en tandvlees goed moeten verzorgen. Ouders staan dus niet alleen voor de uitdaging om hun kinderen aan het poetsen te krijgen, maar ook om hen regelmatig tussen de tanden te laten reinigen. Dit is nog lastiger, vooral omdat veel ouders zelf niet interdentaal reinigen.

U kunt niet vroeg genoeg beginnen

Tandheelkundigen bevelen aan dat u regelmatig met uw kind naar de tandarts en mondhygiënist gaat wanneer de eerste tand doorkomt. De tandarts kan een specifiek programma voor borstelen, flossen en andere behandelingen aanbevelen. Daarmee kunnen ouders toezicht houden en hun kinderen leren hoe ze hun gebit moeten verzorgen.

Het is voor ouders een goed idee om zelf de tanden van peuters te poetsen en mee te kijken wanneer schoolgaande kinderen poetsen en flossen totdat ze een jaar of zeven, acht zijn.

 

 

 

 

Reinigen tussen de tanden makkelijker (en leuker) maken voor kinderen

Wanneer uw kind eraan toe is om zelfstandig te poetsen en tussen de tanden te reinigen, kunt u helpen door mee te kijken en een goede mondverzorging te stimuleren. Schoolgaande kinderen kunnen ook een orthodontisch apparatuur krijgen, waardoor poetsen en interdentaal reinigen lastiger wordt.

We willen u helpen om de gezondheid en het welzijn van uw gezinsleden makkelijker, effectiever en zelfs leuker te maken. De Waterpik® Waterflosser Nano heeft een klein, eenvoudig ontwerp zodat oudere kinderen makkelijker tussen de tanden kunnen reinigen. Deze Waterflosser is ideaal voor kinderen die een beugel hebben of reinigen met floss of interdentale borsteltjes lastig vinden.

De Waterpik® Waterflosser Nano Kids bevat eenvoudige vingerknoppen en een reservoir dat als afdekking fungeert om de Waterflosser schoon te houden.

Van de Waterflossers van Waterpik® is klinisch bewezen dat ze als enige merk effectiever tandplak, gingivitis en tandvleesziekte verminderen dan traditioneel flosdraad en de Sonicare® Air Floss.