Waterpik® Waterflosser: vermindert gingivitis 51% effectiever dan flosdraad

Comparison of Irrigation to Floss as an Adjunct to Toothbrushing: Effect on Bleeding, Gingivitis, and Supragingival Plaque

Download samenvatting PDF


Doelstelling

Evalueren hoe bloedingen, gingivitis en supragingivale tandplak kunnen worden verminderd met een Waterpik® Waterflosser in combinatie met een elektrische of normale tandenborstel, en een normale tandenborstel en flosdraad.

Methodologie

Honderdvijf personen namen deel aan dit onderzoek van vier weken. Eén groep gebruikte een Waterpik® Waterflosser met een normale tandenborstel en een tweede groep gebruikte de Waterpik® Waterflosser met een elektrische tandenborstel. De controlegroep gebruikte een normale tandenborstel en flosdraad. Subjecten poetsten tweemaal per dag hun tanden en gebruikten eenmaal per dag de Waterflosser of flosdraad. Plak, bloedingen en gingivitis werden na twee en vier weken gemeten.

Resultaten

Na vier weken resulteerde de toevoeging van een Waterflosser in een significant betere mondgezondheid, ongeacht het type tandenborstel dat in plaats van een normale tandenborstel en flosdraad werd gebruikt. Door ook de Waterpik® Waterflosser te gebruiken konden bloedingen tot 93% en kon gingivitis tot 52% beter worden voorkomen dan met traditioneel flosdraad.

Conclusie

De Waterpik® Water Flosser is een effectief alternatief voor traditioneel flosdraad voor het verminderen van gingivitis.