Waterpik® Triple Sonische tandenborstel: Verwijdert 9x zoveel vlekken als een normale handtandenborstel.

Milleman JL, Milleman KR, Battershell K, Schuller R, Lyle DM. Studie uitgevoerd door Salus Research, Fort Wayne, IN. 2016.

Download samenvatting PDF


Doelstelling

De effectiviteit van het verwijderen van vlekken van de Waterpik® Triple Sonische tandenborstel bepalen in vergelijking met een handtandenborstel over een periode van 2 weken.

Methodologie

Veertig gezonde volwassen proefpersonen die aan de deelnamecriteria voldeden, werden willekeurig in twee groepen ingedeeld in dit parallelle, enkelblinde klinische onderzoek. Bij aanvang en 2 weken daarna werd de aanwezigheid van extrinsieke tandaanslag beoordeeld door een ervaren onderzoeker met behulp van de MacPherson modificatie van de Lobene Stain Index (MLSI).

Resultaten

Het onderzoek werd door alle proefpersonen afgerond en er werden geen ongewenste effecten gerapporteerd. De Triple Sonische tandenborstel verwijderde maar liefst 39,7% van alle vlekken in vergelijking met 4,0% die met de handtandenborstel werd verwijderd. De Triple Sonische tandenborstel verwijderde maar liefst 38,9% van de approximale aanslag in vergelijking met de handtandenborstel die slechts 3,1% verwijderde. De verschillen tussen de composietvlekgroepen en approximale scoregroepen waren statistisch gezien significant in het voordeel van de Triple Sonische tandenborstel.

Conclusie

De Waterpik® Triple Sonische tandenborstel verwijderde in totaal 9 keer zoveel vlekken en 12 keer zoveel approximale vlekken als de handtandenborstel.