Gebitsproblemen bij slechte adem

Als u last hebt van een slechte adem of een vieze smaak in uw mond, kunt u het beste een afspraak maken met uw tandarts. Deze kan bepalen of dit wordt veroorzaakt door een slechte mondgezondheid.

Bacteriën die tandvleesziekte veroorzaken, leven onder de tandvleesrand en kunnen een vluchtige zwavelverbinding produceren (het bestanddeel dat vaak verantwoordelijk is voor een slechte adem). De bacteriën kunnen ook ontstekingen veroorzaken, maar omdat deze onder de tandvleesrand zitten, ziet of voelt u ze mogelijk niet.

Als uw tandarts geen tandvleesziekte of ander gebitsprobleem vindt waardoor uw slechte adem wordt veroorzaakt, kunt u het beste een afspraak maken met uw huisarts. Medische aandoeningen, zoals sinusinfecties en spijsverteringsproblemen, kunnen ook tot een slechte adem leiden.

Slechte adem voorkomen en behandelen

Tandvleesziekte en een slechte mondhygiëne zijn vaak de oorzaak van een slechte adem. Als u thuis van uw slechte adem wilt afkomen, poetst uw tanden minstens tweemaal per dag en reinigt u eenmaal per dag tussen de tanden. Tandartsen adviseren ook dat u uw tong reinigt om een slechte adem te voorkomen.

Kies voor de meest effectieve oplossing de Waterpik® Waterflosser. Uit onderzoeken blijkt dat de Waterpik® Waterflosser bacteriën kan afbreken die diep onder de tandvleesrand leven, waardoor tandplak en bloedend tandvlees ten gevolge van de parodontale ontsteking verminderen. Van producten voor mondgezondheid van Waterpik® is klinisch bewezen dat ze gingivitis verminderen, tandplak verwijderen en de conditie van uw tandvlees verbeteren.

De Waterpik® tongreinigingstip is een hulpstuk voor de Waterflosser en is speciaal ontworpen om de bacteriën te verwijderen die een slechte adem veroorzaken. De lepelvormige tip vangt en verwijdert effectief bacteriën achter op uw tong (een plek die lastig te bereiken is).