Reiniging en behandeling van parodontale pockets

Bij elke soort behandeling van parodontale ziekte moet u thuis dagelijks uw mond goed verzorgen. Van de Waterpik® Waterflosser is klinisch bewezen dat u hiermee plak verwijdert en de conditie van uw tandvlees verbetert.

Als u parodontale ziekte (parodontitis) hebt, kunt u ook last hebben van parodontale pockets. Pockets kunnen worden gevormd als uw tandvlees wordt afgebroken en loslaat van uw tanden. De pockets leiden tot diepe ruimten waarin bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Dit kan leiden tot weefselschade, botafbraak en tanduitval.

Reiniging van parodontale pockets

Met traditionele methoden is het soms lastig om parodontale pockets te reinigen. Tijdens het borstelen, flossen en spoelen komt u niet diep genoeg in een pocket.

Als u parodontale pockets wilt reinigen, gebruik dan een Waterpik® Waterflosser met de Pik PocketTM Tip. De zachtrubberen tip is ontworpen voor een therapeutische spoeling met lage druk. De Waterflosser is eenvoudig in gebruik en bereikt met een zachte straal tot wel 90% van een pocket van 6 mm.

 

Over therapeutische mondspoelingen

Tandheelkundigen beschrijven therapeutische mondspoelingen vaak als een niet-chirurgische manier om tandvleesziekte te behandelen en parodontale pockets te reinigen. Deze oplossingen zijn uitsluitend op voorschrift beschikbaar en bevatten gewoonlijk het antimicrobiële medicijn chloorhexidinegluconaat (CHG) van onder andere de merken PeridexTM en Periogard®

 

Effectieve en zachte reiniging thuis

Het toedienen van therapeutische mondspoelingen diep in parodontale pockets is eenvoudig met een Waterpik® Waterflosser en de Pik PocketTM Tip:

  • Stel de druk zo laag mogelijk in terwijl de Waterflosser uit staat.
  • Plaats de zachte tip in een hoek van 45 graden tegen de tand en plaats vervolgens de tip zachtjes onder de tandvleesrand in de pocket.
  • Schakel de Waterflosser in om te reinigen.

Behandeling van parodontale pockets

De behandeling van parodontale pockets varieert, afhankelijk van de ernst of de diepte van uw pocket(s).

Alleen uw tandarts of parodontist kan bepalen welke behandeling in uw geval het beste is. U kunt kiezen uit behandelingen voor reductie of regeneratie van de parodontale pocket voor het vormen van bot en tandvlees. Bij deze behandelingen worden bacteriën verwijderd en wordt de diepte van de pocket chirurgisch verminderd zodat er minder bacteriën kunnen groeien. Hierdoor kan het weefsel zich opnieuw hechten aan gezond bot.

Voor effectieve reiniging en thuisverzorging van parodontale pockets bevelen veel tandheelkundigen de Waterpik® Waterflosser voorzien van de Pik PocketTM Tip aan.